Aspiratoare pentru piscina-sfaturi utile si recomandari

Mentinerea regulata a piscinelor este esentiala pentru a proteja sanatatea si siguranta utilizatorilor, prevenind infectiile si accidentele, si pentru a prelungi durata de viata a piscinei. Este important ca proprietarii de piscine sa inteleaga necesitatea si importanta unei mentenante regulate si sa ia masurile necesare pentru a mentine o piscina curata si sigura.

Cum alegi cel mai bun aspirator pentru piscina?

Exista mai multe tipuri de aspiratoare pentru piscina disponibile pe piata, fiecare avand propriile sale avantaje si dezavantaje. In general, aspiratoarele pentru piscina pot fi impartite in doua categorii principale: aspiratoare manuale si aspiratoare automate.

Aspiratoarele manuale necesita o interventie manuala, fiind utilizate pentru aspirarea murdariei si a sedimentelor de pe podeaua piscinei. Acestea pot fi mai putin eficiente si mai obositoare pentru utilizator, dar sunt o optiune mai accesibila din punct de vedere al pretului. Pentru aspiratoarele manuale, poate fi util sa cautati un model cu perii mai moi, astfel incat sa nu zgarie suprafata piscinei.

Aspiratoarele automate sunt proiectate pentru a curata automat podeaua si peretii piscinei, cu o intervenție minima din partea utilizatorului. Acestea pot fi mai costisitoare, dar sunt mai eficiente si necesita mai putin efort din partea utilizatorului. Exista mai multe tipuri de aspiratoare automate, inclusiv aspiratoare cu presiune, aspiratoare cu roti, aspiratoare cu ventuze si aspiratoare cu inotatori. Acestea pot varia in functie de dimensiunea si forma piscinei, precum si de tipul de filtru utilizat.

In general, cel mai bun aspirator pentru piscina dvs. depinde de nevoile si preferintele dvs. personale. Daca sunteti in cautarea unui aspirator mai accesibil din punct de vedere al pretului, un aspirator manual poate fi o optiune buna. In caz contrar, daca preferati sa economisiti timp si sa aveti o curatare automata a piscinei, un aspirator automat poate fi o optiune mai buna.In orice caz, este important sa cautati aspiratoare care sunt compatibile cu dimensiunea si forma piscinei dvs. si sa cititi recenziile si recomandarile altor clienti inainte de a face o achizitie.

Top aspiratoare pentru piscina recomandate

1.Robot pentru curatat piscina Maytronics Dolphin Supreme M700

Un robot de ultima generatie recomandat pentru piscinele rezidentiale cu lungime maxima de 15 m.

Tip curatare-Podea, pereti si linie de plutire Durata ciclu- 1 / 1,5 / 2 / 2,5 ore Filtrare-Sistem de filtrare multi-strat cu filtre fine si ultra-fine integrate Perie-Periaj dublu activ Telecomanda Bluetooth-Inclusa Aplicatie IOS & android-Aplicatia MyDolphin ™ Plus-Navigare si manevrabilitate Motor cu actionare dubla combinata cu sistemul multidirectional PowerStream.

Vezi detalii si pret


2.Aspirator automat pentru piscina, PONTAQUA PHANTOM, TKA 562, pentru orice suprafata si cu program urcare pereti

Recomandat pentru piscine cu dimensiunile maxime de 11 x 5.5 cu adancime de 1.2m. Utilizabil la piscinele placate cu liner si cu folie. Aspira fundul si curata peretii laterali ai piscinei,avand perii laterale. Capacitate filtrare: 14 m³/h. Cablu dotat cu conexiune rotativa. Eficienta filtrare: pana la 50 microni (cu filtru de burete).
Tehnologie avansata de absorbtie laterala Focus Flow.

Vezi detalii si pret


3.Robot pentru curatat piscina Maytronics Dolphin S 200

Tip curatare  – Fundul, peretii si linia de apa.
Dimensiunea piscinei  – Ideal pentru piscine de pana la 12 m lungime.
Durata ciclu 2 h.
Filtrare  – Sistem de filtrare multi-strat cu filtre fine si ultra-fine integrate.
Perie  –  Perie+perie activa(de 2 ori viteza de deplasare).
Lungimea cablului  – 18 m.

Vezi detalii si pret


4.Robot pentru curatat piscina Maytronics Dolphin M700

Un robot de ultima generatie recomandat pentru piscinele rezidentiale cu lungime maxima de 15 m.

Tip curatare-Podea, pereti si linie de plutire. Durata ciclu- 1 / 1,5 / 2 / 2,5 ore. Filtrare-Sistem de filtrare multi-strat cu filtre fine si ultra-fine integrate. Perie-Periaj dublu activ. Telecomanda Bluetooth-Inclusa. Lungimea cablului-18 m,cu swivel. Aplicatie IOS & android-Aplicatia MyDolphin ™ Plus. Navigare si manevrabilitate-Motor cu actionare dubla combinata cu sistemul multidirectional PowerStream. Greutate-11,5 kg. Carucior-Da.

Vezi detalii si pret


5.Robot curatare piscina Zodiac RA 6700 Alpha IQ

Datorita capacitatii sale de aspiratie extra-mari si filtrarii foarte fine,  ALPHA iQ ™  ofera o colectare optima a tuturor tipurilor de resturi.

Zonele de curatare:  linia de fund / pereti / linia de apa. Cicluri multiple de la 0:30 la 3:30 cu cicluri predefinite:
Rapid: doar 1h15
Inteligent: fund / pereti / linie de apa (timp calculat)
Ultra: fund / pereti / linie de apa ( 2h45)
Linia de apa doar 0.45h Tipuri de  piscine : piscina ingropata sau supraterana cu peretii rigizi Toate formele bazinului: forme dreptunghiulare, ovale, libere Tipuri de podea:plata,panta usoara,panta complexa,forma de diamant Dimensiunea piscinei:  pana la 15 X 7 m

Vezi detalii si pret


Factori cheie la achizitia aspiratorului pentru piscina

Pentru a alege cel mai bun aspirator pentru piscina dvs., este important sa luati in considerare mai multi factori, cum ar fi dimensiunea si forma piscinei, tipul si cantitatea de murdarie si sedimente care se aduna in piscina, precum si bugetul disponibil. Iata cativa factori cheie de care ar trebui sa tineti cont:

  1. Tipul de aspirator: Aspiratoarele manuale sunt mai accesibile din punct de vedere al prețului, dar necesită mai mult efort din partea utilizatorului. Aspiratoarele automate, în schimb, sunt mai scumpe, dar sunt mai eficiente și necesită mai puțin efort din partea utilizatorului.
  2. Dimensiunea si forma piscinei: Dimensiunea si forma piscinei sunt factori importanti de luat in considerare atunci cand alegeti un aspirator pentru piscina. Daca aveti o piscina mare, veti dori sa cautati un aspirator care poate acoperi intreaga suprafata a piscinei intr-un timp rezonabil. De asemenea, daca aveti o piscina cu o forma neobisnuita, cum ar fi o piscina rotunda sau ovala, ar trebui sa cautati un aspirator care poate curata in mod eficient toate unghiurile si colturile.
  3. Tipul de filtru: Aspiratoarele pentru piscina pot utiliza mai multe tipuri de filtre, inclusiv filtre cu nisip, filtre cu cartus sau filtre cu diatomee. Este important sa alegeti un aspirator cu un filtru care poate gestiona cantitatea si tipul de murdarie care se aduna in piscina.
  4. Accesorii si caracteristici suplimentare: Unele aspiratoare pentru piscina vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi perii si duze speciale, care pot ajuta la indepartarea murdariei incapatanate. De asemenea, unele aspiratoare pot avea caracteristici suplimentare, cum ar fi senzori de adancime sau programare automata, care pot face curatarea mai eficienta si mai usoara.
  5. Pretul: Pretul poate fi un factor important in alegerea unui aspirator pentru piscina. Este important sa aveti un buget clar in minte si sa cautati un aspirator care ofera cele mai bune caracteristici si performante pentru pretul pe care sunteti dispus sa-l platiti.

In final, cel mai bun aspirator pentru piscina dvs. va depinde de nevoile si preferintele dvs. personale. Luati in considerare acesti factori, faceti cercetari online si cititi recenziile altor clienti pentru a găsi aspiratorul potrivit pentru piscina dvs.

Intretinerea aspiratorului pentru piscina

Pentru a intretine aspiratorul pentru piscina, va recomand sa urmati urmatoarele instructiuni:

  1. Dupa fiecare utilizare a aspiratorului pentru piscina, curatati-l cu atentie. Scoateti toate particulele mari din interior si curatati periile sau filtrele inainte de a-l depozita.
  2. Verificati si curatati filtrele regulat. Filtrul este esential pentru a mentine apa din piscina curata si sanatoasa, deci trebuie curatat sau inlocuit in mod regulat, in functie de tipul de filtru folosit.
  3. Verificati si curatati toate accesoriile si componentele aspiratorului pentru piscina, inclusiv periile, furtunurile si racordurile. Asigurati-va ca acestea nu sunt blocate sau deteriorate si inlocuiti-le daca este cazul.
  4. Depozitati aspiratorul pentru piscina intr-un loc uscat si curat, departe de lumina directa a soarelui si de umezeala.
  5. Respectati instructiunile producatorului in ceea ce priveste intretinerea si curatarea aspiratorului pentru piscina. Fiecare aspirator pentru piscina este diferit si poate necesita intretinere si curatare diferite.

In general, mentinerea si curatarea regulata a aspiratorului pentru piscina este importanta pentru a va asigura ca acesta functioneaza in mod corespunzator si pentru a mentine apa din piscina curata si sanatoasa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *