Cel mai bun robot de tuns iarba

Tehnologia a evoluat destul de mult in ultimii ani incat am ajuns ca robotii sa faca munca suplimentara in locul nostru, fie ca vorbim robotii de gradina sau de robotii din casa, acestia sunt de un real ajutor oamenilor.
Daca locuiesti la casa cu gradina, atunci mai mult ca sigur iti place sa te bucuri de un peisaj verde, bine ingrijit,unde sa te relazezi cu prietenii si familia. In acest caz, un robot de tuns iarba este optiunea ideala pentru ingrijirea si intretinerea gazonului. Principiul de functionare este similar cu cel al unui robot aspirator. La prima utilizare, aparatul isi va face singur o harta a spatiului pe care o va memora. Practic el se plimba prin curte, fara sa lase urme de roti pe iarba si tunde o anumita suprafata de iarba pe care o setezi in functie de conformatia spatiului.

Cum alegem cel mai bun robot de tuns iarba?

Robotul de tuns gazon se alege in functie de nevoile fiecaruia. Spre deosebire de masinile de tuns iarba clasice, robotii pot fi mai costisitori, insa confortul si avantajele pe care le ofera sunt incontestabile.Inainte de a cumpara un astfel de robot este necesar sa se evalueze tipul de teren pe care va trebui sa lucreze, tipul si durata bateriei, calitatea unitatii de taiere si diferitele functii avansate ale produsului.

Gradul de acoperire

Cand va decideti sa cumparați un robot de tuns iarba este important sa tineti cont de terenul pe care il aveti si sa alegeti modelul in functie de marimea curtii.
In acest sens,exista roboti de tuns iarba care pot intretine un teren de 150 mp, si roboti care fac o treaba excelenta in spatii mari, de 500 mp de exemplu. In momentul achizitiei robotului este indicat sa se verifice in descrierea produsului si care este aria de acoperire a respectivului robot. 

Bateria și autonomie

Capacitatea robotului de acoperire este strans legata de bateria acestuia și de autonomia pe care o are. Esential este ca durata de incarcare sa nu fie mai mare decat durata de functionare. De aceea, daca aveti gazon mare sau o curte cu foarte mult teren, este recomandat sa alegeti un model cu o baterie mare si cu o durata minima de incarcare.

Asadar, in functie de dimensiunea gradinii tale, alegeti un robot care sa isi faca treaba dintr-o singura pornire.

Este bine de stiut si faptul ca in cazul in care bateria nu mai functioneaza, aceasta poate fi inlocuita.

Programare si control

Majoritatea robotilor de tuns iarba au functie de presetare a programului.
Cu alte cuvinte, puteti programa aparatul sa tunda gazonul pe timp de noapte sau de cate ori doriti pe saptamana.

Cel mai bun robot de acest fel poate fi programat prin intermediul unei aplicatii mobile si de asemenea se poate conecta la sisteme de control tip Smart Home.

Nivelul de zgomot

Unul din avantajele achizitionarii unui robot de tuns iarba este nivelul de zgomot redus comparativ cu masinile de tuns iarba. Totusi, si aceste masini moderne pot emite uneori sunete aproape la fel de deranjante. De aceea, este foarte important sa acordati atentie nivelului de zgomot din specificatiile produsului. Un nivel de zgomot care sa nu deranjeze ar fi cat mai apropiat de 50 dB si nu mai mult de 80 dB.

Functiile robotului de tuns iarba

  • Detectare obiecte – Cel mai bun robot de tuns iarba trebuie sa aiba functie de detectare a obiectelor, astfel incat sa nu se loveasca de acestea in timpul procesului de functionare.
  • Functie de programare – Este util ca robotul de tuns iarba sa poata fi programat in functie de dorintele fiecaruia.
  • Functie anti-furt – Majoritatea modelelor sunt prevazute cu sistem antifurt ce declanseaza o alarma sonora daca robotul este mutat de pe traseul initial. 
  • Functie de detectare a ploii – Unii roboti pentru tuns iarba pot sa functioneze si pe ploaie, desi acest lucru nu este recomandat. Asadar, pe timp de ploaie robotii se intorc la statia de incarcare.
  • Controlarea aparatului – in functie de model poate fi setat direct din panoul de control amplasat la nivelul aparatului, fie folosind telefonul mobil.

Cei mai bun roboti de tuns gazonul 2022

Robot de tuns gazon/iarba Husqvarna Automower

Masina robotizata de tuns gazon pentru gazoane de dimensiuni mai mici. Dimensiunea compacta si greutatea redusa ii sporesc manevrabilitatea in zonele mici. Potrivita pentru peluze de pana la 600 mp, inclinare maxima 14°. Pentru gradini plate cu putine obstacole. Parcurge alei mai largi si pante line.

Vezi detalii si pret

Masina de tuns iarba Gardena Sileno Life 750, robot, 4 roti, lame otel

Robotul Gardena Sileno life 750 Gardena Sileno life 750 este potrivit pentru suprafete cu iarba de pana la 750 m2 si este capabila sa faca fata terenului denivelat si chiar pantelor cu inclinatie de pana la 35 la suta datorita tractiunii puternice a rotilor din spate. 

Protectia impotriva furtului. Protectia anti-furt fiabila asigura functiile precum alarma, blocare si cod PIN.

Curatare usoara garantata Gardena Sileno life 750 este construita astfel incat un jet simplu de apa din furtunul de gradina va indeparta murdaria, praf si reziduurile de iarba de pe carcasa, cutitele si rotile. 

Vezi detalii si pret

Masina de tuns iarba Gardena Sileno Cty 500, robot, 3 roti, otel

Robotul Gardena Sileno city 500 Gardena Sileno city 500 este potriviT pentru suprafete cu iarba de pana la 500 m2 si este capabila sa faca fata terenului denivelat si chiar pantelor cu inclinatie de pana la 35 la suta datorita tractiunii puternice a rotilor din spate.

Vezi detalii si pret

Robot de tuns gazon/iarba Husqvarna Automower 310

Automower® 310 este o masina complet automata, cu 4 roti, conceputa pentru zone cu iarba complexe de marime medie de pana la 1000 mp, cu pante cu inclinatie de pana la 40%. Tehnologia inteligenta ghideaza in mod automat masina de tuns iarba robotizata prin pasaje inguste. Sistemul de meniuri intuitiv permite setari personale. Masina de tuns se intoarce la statia de incarcare cand bateria necesita reincarcare.

Vezi detalii si pret

Masina automatizata, robotica de tuns iarba, Bosch Indego XS 300

Indego este cu pana la 59% mai rapid decat navigatia aleatorie *, economisind mai multa energie la fiecare rulare si fiind mai amabil cu bateria. Indego va mapeaza autonom gazonul si creeaza un program de tundere perfect pentru dimensiunea gazonului dvs. Programarea manuala nu mai este necesara. Pastrati-va modelul indego XS 300 la curent cu cele mai recente caracteristici si firmware. Pe baza testelor efectuate in cadrul instrumentului de simulare a masinii de tuns iarba Bosch, utilizand standardele de performanta EGMF pentru o peluza de 196 m².

Vezi detalii si pret


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *